Monday, August 31, 2009

Highclere Castle

The 5th Earl of Carnarvon is buried on a high hill above his castle. Lord Carnarvon is known for having found (or at least financed the expedition) the grave of Tutankhamun in 1922. The actual archeologist was Howard Carter. Some claim that he is buried in a standing position under this stone. From here you can see Highclere Castle, still owned by the Carnarvons, and the surrounding countryside. The A34 from Newbury to Southampton passes underneath. The castle has an Egytian exhibition showing the artefacts that the 5th earl brought back from Egypt.

Carnarvonin 5. jaarli on haudattu korkealle mäelle linnansa yläpuolelle. Jotkut väittävät, että hänet on haudattu pystyasentoon. Alapuolella näkyy linna, joka on edelleen Carnarvonin suvun hallussa. Nykyinen jaarli on kahdeksas. Linnassa voi pitää häitä ja muita juhlia, jos budjetti antaa myöten. Kesäaikaan se on auki vierailuille pientä korvausta vastaan.

Siellä on myös museoituna viidennen jaarlin kotiin tuomia egyptiläisiä muinaismuistoja. Jaarli harrasti arkeologiaa ja rahoitti Howard Carterin kaivauksia 1900-luvun alussa. Vuonna 1922 Howard Carter löysi Tutankamonin haudan, joka oli jaarlin 16 vuotisen harrastuksen huippukohta.
Jaarlin leski joutui myymään merkittävimmät kappaleet Metropolitan museolle New Yorkiin perintöveron maksamiseksi mutta joitakin osia jäi kuitenkin jäljelle.

Posted by Picasa